Zondagavond 18-12-’16 – Themadienst ‘Leven met moslims’

Hoe ga je als kerk om met moslims in de wijk? En op welke manier ga je als christen op met de vluchtelingenproblematiek? Zo maar twee vragen die heel actueel zijn vandaag de dag. Zondagavond 18 december komt socioloog en gemeentestichter Rien van der Toorn spreken in De Haven over het thema “Leven met moslims”.

De geboren Scheveninger is een expert op het vlak van intercultureel werk. Hij studeerde Niet Westerse sociologie en deed onderzoek in Afrika en het Midden Oosten . Van der Toorn dronk ooit nog thee met de Taliban, is al jarenlang werkzaam onder vluchtelingen en spreekt vloeiend Farsi en Dari. Hij wordt gezien als een bruggenbouwer tussen uiteenlopende bevolkingsgroepen.

Ook in Katwijk krijgt men steeds meer te maken met vluchtelingen uit het Midden-Oosten, waaronder ook veel moslims. Met het AZC op loopafstand is het juist voor kerken de vraag wat zij concreet kunnen betekenen voor veelal Syriërs, Afghanen en Irakezen.

Baptistengemeente Katwijk heeft in haar missie opgenomen een open deur te willen zijn naar de wereld. Oudste Corne Houwaard daarover: “We willen graag het Evangelie van Jezus Christus uitdragen naar onze medemens. Dat kan je allereerst laten zien in je daden, maar daarnaast ook in woorden. Hoe doe je dat bijvoorbeeld met moslims?”

Op bovenstaande vragen zal spreker Rien van der Toorn vanuit Gods Woord op een praktische manier ingaan. De dienst in de Haven begint om 19.00 uur. Vanaf 18.30 uur is er inloop met koffie. Iedereen is van harte welkom! Locatie is gemeentecentrum De Haven, Groen van Prinstererweg 1 in Katwijk.