Startzondag ‘Samen Leven’

Zondag 27 augustus 2017 trapte Baptistengemeente Katwijk het nieuwe kerkelijke seizoen af met startzondag. Tripodia zat goed vol en de dienst was anders dan anders.

Tante Nel

Natuurlijk stond de Heer centraal, maar voorafgaand aan de preek mocht tante Nel een woordje tot de gemeente richten. In plat Katteks liet ze haar lichtje schijnen over al onze verschillen, maar dat we samen één zijn.

Het thema van dit nieuwe kerkelijke seizoen is ‘Samen Leven’. Elke maand behandelen we hier een preek over en tante Nel liet doorschemeren tijdens deze diensten een van haar vlogs te laten zien. Naast een stukje humor ligt hier ook zeker een diepe boodschap, want het thema ‘Samen leven’ bevat onderwerpen als samen leven met de Vader, met elkaar, in deze maatschappij, enzovoorts.

God als moeder

Ds. Simon van Groningen sprak tijdens de eredienst over ‘God als Moeder en God die ons uitdaagt’. Kan God als een moeder zijn? Het gaat hierin niet zozeer om de vrouwelijke kant van de Vader, maar juist als Iemand waar we troost mogen vinden en die we al onze vragen mogen stellen. Als een klein kindje zich bezeert, roept het altijd eerst om de mama. En dat gebeurt nog wel eens op een dag, dat zo’n kleintje pijntjes heeft en troost zoekt. Laten ook wij als volwassenen gelijk worden aan kinderen en al onze noden, verdriet en pijn bij Hem brengen. Dat hoort bij onze geestelijke opvoeding. Wij gaan dagelijks de fout in, maar God staat iedere keer weer met Zijn armen wagenwijd open. Wij moeten het niet hebben van onze daden, maar God houdt van ons om wie wij zijn. In deze onvoorwaardelijke liefde mogen wij telkens weer blijven schuilen. En dat iedere keer weer als we weer de fout ingaan.

Samen eten

Een heerlijke bemoediging om daarmee het nieuwe kerkelijke jaar af te trappen. Na de dienst konden de leden, vaste bezoekers en iedereen die maar in de dienst was aanschuiven voor een maaltijd. Onder leiding van Frank de Haas hadden mensen voor de dienst verschillende gerechten gekookt. Samen met elkaar eten is in Oosterse culturen heel belangrijk. Dat is een mooi element van samen leven, want geloven doe je niet alleen. Met elkaar vormen we het lichaam van Christus, die zowel geestelijk als lichaam gevoed moet blijven worden.

Meer foto’s van de dienst volgen nog!