Onze betrokkenheid bij (uitgeprocedeerde) asielzoekers

Er is afgelopen tijd veel berichtgeving geweest over uitgeprocedeerde asielzoekers en de rol van de kerk die daarbij geboden wordt. Ook de kerken in Katwijk hebben daarmee te maken. Zo werd het Armeense gezin Tamrazyan uit Katwijk kerkasiel geboden door de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Katwijk. Nu verblijft het gezin in de Protestantse Kerk in Den Haag. In een brief aan alle kerken in Katwijk roept een groot aantal gemeenteleden en predikanten uit Katwijk ons op om deze kwetsbare groep te steunen.

Als Baptistengemeente Katwijk willen we een open deur naar de wereld zijn. Vanuit die optiek willen we compassie tonen aan onze medemens, uitgeprocedeerd of niet. In die zin willen we u oproepen om te bidden voor kwetsbare gezinnen die geen kant op kunnen. Vaak worden de kinderen de dupe van ons systeem en de vaak jarenlange procedures die daarbij horen. Het is voor ons niet altijd mogelijk om daar een goed oordeel over te vormen. Wel roept God ons in zijn Woord op om om te zien naar de verdrukten in de samenleving.

Wilt u in dit geval dit concrete gezin ondersteunen, dan kan dat op de volgende manieren:

  1. Door langs te gaan bij het buurt- en kerkhuis Bethel in Den Haag (Thomas Schwenckestraat 30)
  2. Door een dag(deel) te adopteren met minimaal twee personen.
  3. Door gebed voor het gezin

Voor meer informative mail naar kerkasiel@stekdenhaag.nl.