Unieke verhuismogelijkheid voor Jaap en Alexandra

Op 1 januari hebben Jaap en Alexandra Ketelaar de sleutel gekregen van hun nieuwe onderkomen. Sinds hun verhuizing naar Katwijk begin 2020 hebben ze met veel plezier gewoond in hun flat aan de Helmbergweg. Maar nu, nog geen jaar laten wonen ze opeens in een fraaie eengezinswoning in de Duinstraat. Een kleine reconstructie voor diegenen die dit even gemist hebben…

Jaap: “We wisten dat onze woning aan de Helmbergweg tijdelijk was. Er kwamen signalen dat de flat over niet al te lange tijd gesloopt zou gaan worden.” Omdat het plan rond De Haven (nieuwbouwappartementen) ook vertraging opliep, was er dus voldoende aanleiding voor Jaap en Alexandra om verder te gaan kijken. 

De nieuwe woning in de Duinstraat

Jaap: “We hebben met heel plezier gewoond in de Hoornes, maar merkten ook wel dat de flat (65m2) wat aan de kleine kant was. Je komt in een fase dat de kinderen uit huis zijn, maar dat het ook wel heel erg fijn is als kinderen en kleinkinderen langs kunnen komen. En als ze dan komen, dan is dat niet alleen voor een bakje koffie, want ze wonen allemaal op afstand.” 

De behoefte aan wat meer ruimte ontstond, maar ja, waar vind je een eengezinswoning in Katwijk? Jaap: “Via collegapredikant Ferdinand van den Bosch (Pnielkerk) kwamen we via-via in contact met iemand die deze woning beschikbaar had. Het was echt een unieke mogelijkheid. Binnen twee dagen was alles geregeld. Echt heel bijzonder. We ervaren dat God dit zo geleid heeft.” 

Na de sleuteloverdracht konden Jaap en Alexandra heel snel verhuizen. Door corona kon dit in klein verband georganiseerd worden en heeft een aantal broeders kunnen helpen met verhuizen. De woning aan de Duinstraat is nog niet zo lang geleden volledig gerenoveerd en er hoefde dus letterlijk niets opgeknapt te worden. Jaap heeft zijn eigen werkkamer op zolder en ook voor logés is voldoende plek. 

Vanaf het eerste contact tot en met de verhuizing heeft nog geen drie weken geduurd. Niet zo gek dus als u dit tijdens de drukte van de feestdagen gemist hebt. 😉 We wensen Jaap en Alexandra heel veel woonplezier op hun nieuwe stek!