Verlenging lockdown vraagt om geduld en creativiteit

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond is de verlenging van de lockdown in Nederland bekend gemaakt. Een verlenging van drie weken en de lockdown duurt nu tot en met 9 februari. 

Vanwege de lockdown hebben we voor de kerst helaas moeten besluiten om alle fysieke bijeenkomsten te annuleren. Gezien de verlenging van de lockdown kunnen we dit besluit jammer genoeg nog niet terugdraaien en zullen we voorlopig nog geduld moeten hebben met het organiseren van een fysieke bijeenkomst. 

We begrijpen het als het nieuws van de verlenging van de lockdown u zwaar valt. Dat u gefrustreerd raakt van alle dingen die momenteel niet mogelijk zijn of dat u moe bent van deze hele coronaperiode. Daarom blijven we oproepen om de verbondenheid met elkaar te blijven houden en te zoeken naar wat wel mogelijk is. Met Gods hulp komen we samen door deze moeilijke tijd heen.

Hieronder een aantal mogelijkheden om verbonden met elkaar te blijven, zoals we ook al eerder hebben gecommuniceerd:

  • Probeer de huiskringavonden, in gepaste vorm, door te laten gaan. Dit kan door bijvoorbeeld de huiskringavond digitaal te houden of splitst de huiskring op in kleinere groepjes. 
  • U kunt met een broeder of zuster van de huiskring of uit de gemeente afspreken om eens te gaan wandelen. Het zal mogelijk heel erg gewaardeerd worden. En een wandeling  biedt de mogelijkheid om elkaar van hart-tot-hart te spreken.
  • Zie naar elkaar om en bemoedig elkaar door even te bellen of een kaartje te sturen.
  • Nodig iemand bij u thuis uit om samen op zondagochtend de livestream van de dienst te kijken en zo samen de dienst te beleven. 
  • Blijf elkaar vooral in gebed opdragen. 

We zijn ook erg blij dat vanaf woensdagavond 20 januari tweewekelijks het nieuwe programma ‘Even samen’ uitzenden. Een programma voor en door mensen van onze gemeente. Een programma met bemoediging, omzien naar elkaar, waarin we sommige gemeenteleden beter leren kennen en ook samen kunnen lachen en waardoor we ons verbonden met elkaar mogen voelen. 

Bovenal mogen we weten dat Jezus Christus zijn strijd de laatste uren alleen heeft gestreden en zo verzoening tot stand heeft gebracht, waardoor wij onze strijd op aarde samen met elkaar mogen strijden en in verbondenheid met de Vader. Samen met elkaar komen we deze coronaperiode door, we hoeven het niet alleen te doen!