Gemeenteleven tijdens lockdown

Zoals u weet zitten we als land in een lockdown en dit heeft ook invloed op de activiteiten in de gemeente het het gemeenteleven. Hierover heeft u afgelopen week al een bericht via de mail ontvangen. De lockdown betekent concreet voor de Baptistengemeente Katwijk dat Tripodia en De Haven gedurende de lockdown dicht gaan voor alle activiteiten. 

Er zijn een paar uitzonderingen, waaronder de dienst op zondagmorgen, de dienst op 1e Kerstdag, de dienst op oudjaarsavond en de jeugddiensten. Al deze diensten blijven toegankelijk voor een maximum tot 30 bezoekers. Het blijft uiteraard belangrijk om hierbij de regels omtrent corona goed in acht te nemen. 

We beseffen dat deze maatregelen ingrijpend zijn voor het gemeenteleven, zowel geestelijk als sociaal. Daarom willen we u van harte aanmoedigen om te kijken wat er wel mogelijk is binnen de vrijheden die we nog steeds hebben. Een aantal suggesties:

  • Huiskringen zou u (weer) digitaal vorm kunnen geven. Op deze manier is er toch een tweewekelijks contactmoment en blijft de kring bij elkaar betrokken. U kunt er ook voor kiezen om de huiskring in kleine groepjes op te splitsen. U mag twee mensen per dag bij u thuis uitnodigen. Een soort van triade zeg maar. 
  • U kunt ook met een kringlid of ander gemeentelid afspreken om eens te gaan wandelen. Het zal mogelijk heel erg gewaardeerd worden. En een wandeling biedt de mogelijkheid om elkaar van hart-tot-hart te spreken.
  • Blijf vooral elkaar in gebed opdragen. Deze maatregelen kunnen makkelijk leiden tot allerlei discussies, maar laten we ons vooral op Christus blijven richten en elkaar vasthouden in het geloof.