Wie is Annemieke Wolthaus?

Annemieke Wolthaus is 19 jaar oud. Ze woonde samen met haar ouders, zus, twee zusjes en broertje in Rijnsburg. Ze heeft de opleiding Pedagogisch medewerker afgerond en heeft gewerkt op een kinderdagverblijf.

Nadat ze klaar was met studeren wilde ze niet een nieuwe opleiding starten of al full time gaan werken. Op een zondagochtend sprak een medewerker van OM in de baptisten gemeente en kwam daarna bij haar op visite. Toen ze hem vertelde over haar toekomst en de twijfels die ze daar bij had, wees hij haar op MDT (Mission Discipleship Training) in Zuid-Afrika. Hierna was de keuze heel snel gemaakt, Annemieke ging voor minimaal een jaar naar Zuid Afrika en vertrok februari 2018.

Over OM

Operatie Mobilisatie (OM) zet zich wereldwijd in om samen met lokale kerken de Bijbelse boodschap van het Evangelie te verspreiden. Ruim 3100 mensen uit meer dan 100 landen ondernemen dagelijks tal van evangelisatieactiviteiten, van praktisch werk en ontwikkelingshulp tot straatevangelisatie en jongerenwerk. OM’ers trekken er, vaak in internationale teams, voor korte of langere tijd op uit om Jezus Christus bekend te maken.

OM Zuid-Afrika.

Het eerste half jaar verblijft Annemieke in Pretoria. Zij zal hier een training volgen, de MDT-Training. Deze training bestaat voor 60% uit studie en voor 40% uit outreaches. Na dit half jaar  gaat ze aan de slag bij Aids Hope. Bij Aids Hope kunnen kinderen terecht die ziek zijn en zij zal daar zijn om die kinderen een mooie tijd te bezorgen en ze te vertellen over Jezus.