Hallo, wij zijn Jack en Nel Nugter, beide geboren in Katwijk. We hebben vier dochters: Natasja, Noeska, Nanda en Nadina. Alle vier zijn getrouwd. Ondertussen hebben we zeven kleinkinderen. Op later leeftijd zijn wij tot geloof gekomen en dat heeft ons leven totaal veranderd.

Geroepen

Na een periode (1993-97) bij Dorkas Hulp in Andijk te hebben gewerkt, riep de Heere God ons in oktober 1997 voor de zending. We gehoorzaamden Zijn roepstem en doorliepen, samen met onze twee jongste dochters, de training van New Tribes Mission in Engeland en Amerika.

Bolivia

Onze toenmalige gemeente “ABC gemeente De Weg” zegende ons en liet ons gaan naar Bolivia. Daar hebben we zes jaar in het bergdorp La Laja (wat op 3000 meter hoogte ligt) gewerkt om daarna twee jaar in de leiding te werken. In augustus 2008 kwamen we voor een kort verlof naar Nederland, maar wegens omstandigheden werd het een periode van vier jaar. Januari 2012 werd de deur weer geopend en zijn we in september van dat jaar naar Bolivia teruggekeerd.

New Tribes Mission

Onze werkzaamheden bestonden deze keer niet uit het stichten van een gemeente, maar juist in het mobiliseren van bestaande kerken / gemeenten in het werk wat New Tribes Mission daar mag doen. Dat betekent dat we contacten gaan leggen met deze kerken / gemeenten om daar de nood onder de Boliviaanse bevolkingsgroepen te presenteren en onderwijs te geven over multiculturele zending. We woonden en werkten vanuit Cochabamba, omdat het strategisch de beste plek voor ons was.

Bijbel- en zendingsschool in Duitsland

Januari 2014 kregen we echter de vraag of we geen leiding wilden geven aan een Bijbel- en zendingsschool in Duitsland, de Gospel for Europe Ministry School. Eerst zagen we dat geheel niet zitten, maar de Heere God begon het zo in ons hart uit te werken dat we wisten dat dit de volgende fase van ons leven zal worden. En zo zijn we per 1 januari 2015 deze functie zullen gaan invullen. Een geweldige tijd waarin we onze gaven en ervaringen hebben kunnen investeren in studenten die het verlangen hebben om de Heere te gaan dienen.

Helaas nam het bestuur in juli 2016 het besluit om de school te sluiten. Daar stonden we dan zonder een bediening en wat nu? Dus na veertien jaar Bolivia en bijna twee jaar Duitsland zijn we sinds 3 augustus 2016 weer terug in Nederland. Een verrassende wending in ons leven welke we een plaats moeten gaan geven. We hadden gedacht toch zeker vijf tot tien jaar in Duitsland te dienen, maar de wegen des Heeren zijn anders.

Terug in Nederland

Na tijdelijk in Katwijk aan Zee gewoond te hebben en waar we onder de naam Misericordia (genade) een nieuwe bediening opgepakt welke bestaat uit preken,  Bijbelstudies geven, een gemeenten te helpen d.m.v. onderwijs, preken en het coachen en begeleiden op het gebied van zending, zijn we verhuist naar Valkenburg, Zuid-Holland.

Het is duidelijk geworden dat wij nu een bediening in Nederland hebben, maar ook met regelmaat studies mogen geven in het buitenland, waaronder; België, Spanje, Bolivia en Amerika.

Vanaf augustus 1997 leven wij op basis van wat de Heere ons toevertrouwd, dus ontvangen wij geen salaris en zijn, naast de vergoedingen voor spreekbeurten, afhankelijk van giften. Maar met dankbaarheid mogen we terugkijken op hoe de Heere altijd voorzien heeft.

Volgen

Als u ons wilt volgen en betrokken wilt zijn dan kan dat via www.jacknelnugter.nl waarop u zich tevens op kunt geven om de nieuwsbrief en/of de nieuwsflitsen te ontvangen. Uw gebeden voor ons en onze bediening worden zeer op prijs gesteld.

Ons nieuw adres is

Katwijkerweg 84
2235 AD  Valkenburg
Tel: 06 19 41 80 57

Eventuele giften kunt u overmaken via

Westfriese Evangelie Gemeente
Hark 5, 1611 LM
Bovenkarspel
NL45 RABO 0310.0096.93

Onder vermelding: Bediening van de genadeboodschap

Of niet ANBI aftrekbaar op:

NL63 RABO 0122 2812 92
t.n.v.  Jack en Nel Nugter
Onder vermelding: Persoonlijk