Wij zijn Pieter en Ellen de Vreugd uit Katwijk. Op 8 augustus 2003 stapten wij in het huwelijksbootje. Een ‘bootje’ waarvan we op dat moment geen benul van hadden welke kant we op zouden gaan. Uiteraard met bepaalde verwachtingen maar bij ons liepen veel zaken anders dan ‘normaal’. Een van de dingen die we niet als verwachtingen hadden was ‘wonen en werken’ in Afrika.

Alles liep anders.. In de zomer van 2012 zijn wij naar Jeffreys Bay, Zuid Afrika vertrokken om mee te gaan werken in het ontwikkelingsproject ‘Victory4All’. Victory4All heeft als missie; uitreiken naar kinderen en gezinnen in nood. Dit doen zij d.m.v. goed onderwijs, foster-homes en diverse jeugdprogramma’s (www.victory4all.com). Hard nodig want de nood in Zuid Afrika is enorm. Het dubbele van Zuid Afrika is wel dat het een 1e en 3e wereld land in een is! Wanneer je uit de sloppenwijken komt kan je aangereden worden door een Ferrari zeggen wij vaak tegen mensen.

In ons eerste jaar in Jeffreys Bay gebeurde er diverse zaken waardoor wij het op ons hart kregen om na dit eerste jaar terug te komen voor een onbepaalde tijd. Januari 2014 zijn wij vertrokken uit Katwijk om voor onbepaalde tijd (visum is 3 jaar) vrijwillig mee te gaan werken met het project Victory4All. In Nederland hebben zo goed als alles achter gelaten om dit werk te mogen. Het enige bezit aldaar is ongeveer 15 verhuisdozen met spullen.

Binnen Victory4All is Ellen vooral bezig met de administratie. Ze is begonnen met het sponsorprogramma en is op dit moment meer actief met de financiĆ«le administratie. Pieter focust zich voornamelijk op de kinderen van de basisschool van Victory4All (leeftijd 6-14) m.b.t. sport. Sport is een prachtige manier om relaties aan te gaan met de kinderen. Daarnaast heeft Pieter sinds kort ook zijn Zuid Afrikaanse bus rijbewijs gehaald. Daardoor kan Pieter ook met de kinderen op diverse excursies, uitstapjes e.d. gaan. Ook worden er weleens jongerenweekenden georganiseerd waar Pieter ook bij betrokken is. En dan nog de onvoorziene klussen binnen het project…we zijn in Afrika en veel loopt vaak net even anders dan verwacht.

Wij zijn dankbaar dat we dit werk mogen doen in Zijn koninkrijk en weten ons volledig afhankelijk van Zijn liefde en kracht.

Ons adres:
Pieter en Ellen de Vreugd
17 Red Heart Crescent
Jeffrey’s Bay 6330
South Africa

Deze missie is geheel voor eigen rekening, wij krijgen geen vergoeding vanuit de stichting.
Wij zijn daarom afhankelijk van giften.
Wilt u ons eenmalig of maandelijks ondersteunen d.m.v. een financiƫle bijdrage?

Het rekeningnummer is NL36 RABO 0166 3991 24 t.n.v. P.C. de Vreugd (geen ANBI status)

Het andere rekeningnummer is NL08 INGB 0007 6981 84 – Baptistengemeente Katwijk t.a.v. Pieter en Ellen (wel ANBI status)